Pant gir cash til Røde Kors

Pantelotteriet gav over 2,7 millioner kroner til Røde Kors i Hordaland.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

I fjor mottok Røde Kors nær 23,8 millioner kroner i støtte fra Pantelotteriet, hvorav 2 677 000 kroner stammet fra Hordaland. Av dette får også lokallagene penger til tiltak i nærmiljøet.

I Hordaland er det kundene ved Rema 1000 Fjøsanger (187 510 kroner) i Bergen som bidrar med mest penger til Røde Kors. Men dersom man ser på markedsandel, altså hvor stor andel av den totale panteomsetningen som går til Pantelotteriet, er det Rimi Hansaparken i Bergen som er best, med Ica Supermarked Maaseskjæret hakk i hel. De er blant butikkene i landet hvor størst andel av panteomsetningen går til lotteriet.

Fremdeles flere milliongevinster igjen
Selv om 11 personer har vunnet 1 million kroner i Pantelotteriet i 2013, er det fremdeles 4 milliongevinster igjen. Lotteriet er tilgjengelig i alle Rema 1000-, Kiwi- og Meny-Ultra-butikker, samt utvalgte Ica- og Rimi-butikker. Pantelotteriet har siden oppstarten i 2008 bidratt med mer enn 71 millioner kroner i støtte til Røde Kors. Når Pantelotteriet er helt utbredt vil det kunne gi 30–40 millioner kroner til Røde Kors hvert år.

Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri der flaskepant brukes som innsats i panteautomater. Pantelotteriet drives av Norsk Pantelotteri AS, et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen. Overskuddet går til Røde Kors. Se mer informasjon på www.pantelotteriet.no.