Godt år på børsen for Os kommune

IMG_0669-001Oppnådde 22,3 millioner kroner i finansavkastning.

Os kommune oppnådde en positiv avkastning på sin finansportefølje på hele 22,3 mill, tilsvarende 12,4%, i 2013.. Dette er 0,25% betre enn referanseindeksen.

Porteføljen, som har sitt utspring fra salg av aksjer i Oskraft AS og BKK AS rundt årtusenskiftet,  er dermed på i alt 202,7 millioner kroner per 31.12.13.

– Dette er en solid avkastning som vil bidra vesentlig til Os kommune vil få et godt økonomisk resultat for 2013, seier ordførar Terje Søviknes (FrP).

Endelig driftsregnskap for 2013 vil være klart medio februar, og Os kommunestyre vil få komme tilbake til disponering av samlet overskudd for fjoråret.

– Uansett er finansavkastinga for 2013 godt nytt for Os kommune som over fleire år har hatt høg folkevekst, og dermed behov for store investeringar i ny infrastruktur.. For 2014 gjeld dette spesielt skulesektoren med investeringar i nye skulebygg. Nore Neset Ungdomsskule står ferdig i august, Kuventræ skule vert utvida til 2-paralellar barneskule og i løpet av året vert rehabiliteringa av Os ungdomsskule fullført. I tillegg har Os kommunestyre vedteke vesentlege investeringar i Os Idrettspark, Kuventræ for 2014-16, oppsummerer Søviknes i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s