Utstilling, kurs og «kafe»

Galleri OZ inviterer til strikkekurs utover i januar. SE BILLEDSERIE FRA GALLERIET!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Januar og februar er normalt rolige måneder i Galleri OZ, men med strikking som tema fremover, håper Turid Parmann at det er mange som vil være med på kurs, eller bare stikke innom en tur.

– Jeg har strikket opp en del håndstrikkede modeller, for å inspirere andre strikkere til kanskje å komme i gang igjen, kanskje bli litt avanserte. Inspirere de som ikke har strikket på mange år, til at de skal få hjelp til å komme i gang igjen, sier Turid Parmann til radio Os.

I lokalene i Galleri OZ har Turid Parmann hengt opp en del plagg som hun har strikket det siste året, samt noen tepper som hun har strikket på maskin for flere år siden. Lokalene har og fått på plass stoler og bord. Hun har og funnet frem gamle og nye bøker og blader som omhandler nettopp strikking.

– Jeg synes det er veldig hyggelig hvis folk tar turen innom her. Ta gjerne med håndarbeid, det trenger nødvendigvis ikke være strikketøy. Det kan være jeg kan gi en hjelpende hånd med broderi eller annet også.

– Ta med matpakke, kjøp en kopp kaffe eller te, bla i bøker. Det hadde vært kjekt hvis vi kunne fått et levende miljø her de første månedene av året, sier Parmann.

Les mer om kursene her!

Arrangerer strikkekurs
Nå i januar blir det kursdager både på dagtid og kveldstid i Galleri OZ.

– Det blir tre korte kurs som går på å strikke raglanplagg ovenfra og ned, strikke lappene som er brukt til lappeteppene her, og det blir kurs i montering av strikkeplagg, sier hun.

Det blir også noen lengre kurs.

– Vi kjører et kurs over tre ganger som går på strikkedesign og et tilsvarende som går på maskinstrikking, sier Parmann til radio Os.

Hvem ønsker du skal komme innom?

– Jeg ønsker hvem som helst innom her, men de som jeg har hatt mest i tankene, er de som er på alder med mine svigerdøtre. Jeg er stadig i kontakt med dem, og de sier de har lyst å strikke, men så klarer de ikke å finne ut av strikkeoppskrifter. Det er kjekt å kunne gi de en flying start for å komme i gang på en enkel måte, og som gir et godt resultat. Og så er det nok en del av de eldre damene som kan ha godt av å lære noen knips og knep, sier hun.