Fin NM-innsats av osingene

Os Roklubb hadde to roere med i helgens NM på riksanlegget Årungen Rostadion i Ås.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Os Roklubb stilte bare med to utøvere til årets NM, men til gjengjeld hang de godt med. Junior A utøverne Mattias Nikolai Haugland og Arne Hadler-Olsen, kvalifiserte seg til A-finalen i singelsculler, lørdag. Der oppnådde Arne en sterk fjerdeplass og Mattias en femteplass.

Søndag rodde de inn til en oppsiktsvekkende bronsemedlaje i dobbeltsculler, Os roerne satte sitt preg på løpet og ledet halveis men ble knepent fratatt sølvmedaljen i sluttspurten. Vinnerlaget fra NSR ble for sterke og bestod blant annet av roeren Oscar Stabe som nylig innkasserte en 4 plass i VM. Prestasjonen i dobbeltsculler er det beste de har prestert sammen og medaljen ble en fin inspirasjon til videre satsing.

Guttene står nå fremfor en 14 dagers treningssamling som oppkjøring til Baltic cup i St Petersburg 28-29 september. De skal konkurrere i dobbeltfirer på distansene 500 meter og 1000 meter sammen med Johannes Heggebø Jansen ( Fana Roklubb) og Didrik Wie Soltvedt ( Bergens Roklubb) Baltic cup blir avslutningen på en lang og solid sesong med flere høydepunkter.

Lørdag deltok også Eivind Halhjem (Os Roklubb) i singelsculler for jun B roere (1000m). Han fikk en 3. plass i sitt heat. Han deltok i Årungenregattaen som ble arrangert i forkant av NM løpene.