Dusjer i telefonkiosken

Det er mye kreativ å se ved frtidseiendommene langs sjølinjen i bygden, men det er nok ikke så veldig mange som kan dusje i en telefonkiosk.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

NyttiOs hadde en runde i kajakken rundt Strøno i løpet av onsdagen. På turen registrerte vi mange flotte båter og enda finere fritidseiendommer.

På turen gikk vi gjennom Forstrønosundet, og der dukket det opp en gammel rød telefonkiosk som båtfolket nok har fått med seg.

– Vi har tatt den ned på kaien ved hytten på Strøno, og der har vi dusj i den, forteller den oppfinnsomme karen, som kan fortelle at den raskt ble et landemerke i området, forteller hytteier Kasten Finnema til Bergensavisen.

– Folk som kommer gjennom sundet snur seg, hele gjengen, og peker. Det har vært litt artig opp gjennom årene, forteller han.

Han synes for øvrig det er synd at telefonkioskene ikke lenger skal fylle sin opprinnelige funksjon, selv om det er lenge siden han ringte fra en.

– De er jo kjennemerker, selv om alle har mobiltelefoner. En burde fortsatt kunne ha de, det har jo med sjarm å gjøre. Men jeg vil nok ikke tro de som får inntektene fra telefonkioskene har tjent noe særlig på meg, erkjenner han.

Havjomfruen og Hypolytos
ed siden av flotte fritidseiendommer og telefonkiosken, er det også mulig å oppleve kunst på turen rundt Strøno. På en liten holme ved Ulvsundet i Askvik står nemlig Havjomfruen og hennes følgesvenn Hypolytos av Vidar og Arne Mæland.

Det var Henrik Askvik og Kurt Ove Engeseth som fikk ideen til denne statuen over et glass cognac. I september 2002 ble den avduket, og den har nok vært til stor glede for mange båtfolk, også for NyttiOs som kom i kajakken.