Flotte padleopplevelser

Å padle i  Hetlestrømmen er som å oppdage en urørt del av Amazonas. SE VIDEO! 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Denne uken har NyttiOs vært ute på noen av de finere padleturene her i bygden. Torsdag gikk turen fra Halhjem-Hauglandssjøen-Lepsøy-Kalneset og tilbake til Halhjem.

Nærheten til sjøen, båtlivet, hytteperler og dyrelivet, blir helt spesiell i fra kajakken på denne runden, i en av «indrefiletene» i bygden.

Fredagen la vi turen i ferskvann  Turen startet i Tøsdalsvannet, videre opp Hetlestrømmen, Hetleflåten, Storestrømmen, Søfteland og inn til Gåssand.

Høydepunktet var turen opp Hetlestrømmen. I den tette skogen opp den smale elven, fikk vi en stund følelsen av at det ikke var Osvassdraget, men heller Amazonas.

Prøvde  å padle opp i den sterkeste strømmen, men ble stående i ro, så da var det å gå ut og trekke kajakken ca 10 meter.

Storestrømmen var også i bevegelse, men ikke mer enn at det var mulig å padle opp.

Inne på Gåssand fant vi en flott strand hvor det også var bålplass og muligheter for å campe. For NyttiOs ble det litt litt mat  på denne fine plassen, før turen gikk tilbake igjen.

Dette er eksempel på to flotte og ganske lette turer man kan ta med kajakk i Os, men det finnes selvsagt mange andre godbiter å ta av.