Osinger tok sølv med landslaget

Den norske vestlandsåtteren med de to Os-roerne Mattias Nikolai Haugland og Arne Hadler-Olsen rodde inn til sølv i Nordisk mesterskap i Stockholm. Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Det ble ingen gull til det norske juniorlandslaget, den norske vestlandsåtteren med de to Os-roerne Mattias Nikolai Haugland og Arne Hadler-Olsen kom nærmest.

– De leverte årsbeste og var fattige 0.7 sekunder fra seier etter tilbakelagt distanse på 2000 meter søndagen. Den norske båten rodde inn til den sterke tiden 5,58,5 min og forbedret sin tidligere rekord med 13 sekunder. Os-roerne var strålende fornøyd med sølvmedaljen, forteller trener for vestlandsåtteren, Audun Hadler-Olsen.

Norges åtter gikk knallhardt ut fra start og ledet løpet de første 1500 meterne, løpet var jevnt og hardt hele tiden og Danmark trakk det lengste strået i sluttspurten.

Lørdagen rodde Arne og Mattias i hver sin dobbelfirer i Nordic open regatta, og der kom de på henholdsvis andre og femte plass.

De to Os roerne reiser nå videre på en ukes treningssamling i Sorø i Danmark, som avsluttes med en internasjonal regatta 6-7 juli. Os-roerne skal delta i dobbeltsculler og firer.

Åtteren bestod av:
Mattias Nikolai Haugland (os Roklubb)
Knut Jonas Fevang (Fana Roklubb)
Adrian Stragiotti (Fana Roklubb)
Didrik Wie-Soltvedt (Bergens Roklubb)
Petter Bang Andreassen (Fana Roklubb)
Arne Hadler-Olsen (Os Roklubb)
Tor Hellebø (Bergens Roklubb)
Johannes Jansen Heggebø (Fana Roklubb)
Ulrik Wie-Soltvedt (Bergens Roklubb), cox

Dobbelfireren som fikk sølv:

Petter Bang Andreassen (Fana Roklubb)
Arne Hadler-Olsen (Os Roklubb)
Tor Hellebø (Bergens Roklubb)
Johannes Jansen Heggebø (Fana Roklubb)