Flott stemning på Haveselskabet i Solbakken

Flott vær, mye folk og god mat, gjorde det store Haveselskabet i Solbakken til nok en trivelig stund for liten og stor i løpet av lørdagen. SE BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Da NyttiOs kom bort i Solbakken i 13-tiden var det allerede kommet godt med folk i kunsthagen til Galleri Solbakken, men det kom enda flere.

– Jeg telte ca 70 en times tid etter vi var i gang, men det kom mange flere utover lørdagen, så rundt 200 er vi vel nå, sa Vidar Bratlund Mæland til NyttiOs.com i 15-tiden.

Det er Solbakken og WT litteraturfestival som står som arrangør av det årlige hagepartyet, hvor folket kommer til duk og dekket bord, mens kokk Ørjan Setvik danderer herlig mat på grillen.

I år var det både kylling, entrecote, bakte poteter, pølser, pizza stekt på stein, salater, desserter, is boller, kaker, kaffe og saft, noe både liten og stor så ut til å nyte til fulle.

Hvor mye dette gildet koster, er ikke Vidar Bratlund Mæland så villig til å snakke om.

– Det tror jeg verken du eller noen av de andre her ønsker å vite. Folk koser seg og det gjør vi også, så da er dette vellykket, sier han med et stort glis.

Og at folk koste seg var det ingen tvil om. Arrangementet på dagtid er for familier, og de kom med mange små, som virkelig boltret seg i den store flotte hagen. Det var også utplassert diverse spill som ungene kunne leke seg med, og selvsagt gikk is på pinne ned på høykant.

Det er fantastisk at Solbakken og WT Litteraturfestivalen lager til en slik fest, og veldig kjekt at værgudene ble med på laget.

I skrivende stund er det slutt på familiedagen i Solbakken, men utover lørdagskvelden blir det fest for de voksne, og det betyr enda mer mat og helt sikkert god drikke til. På denne festen kommer også flere av kunstnerne til årets symposium, som stater for alvor på mandag.

– Jeg har nettopp kommet hjem fra kveldsdelen av selskapet, og det var ikke noe dårligere . Supert arrangement familien Mæland steller i stand hvert år, sier en av gjestene til NyttiOs ut på natten.