St. Hans, haveselskab, skulptur, blues og marked

Da går osbygden nok en gang inn i noen hektiske, men herlige uker, hvor det virkelig skal syde.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Vi er på vei inn i to fantastiske uker for osbygden, hvor både kunsten, bluestonene og markedsstemning skal skape liv og røre, i og rundt Osøyro.

Allerede søndag 23. juni er det klart for det åttende skulptursymposiet. Også i år skal marmorblokker og annen stein formes til de flotteste kunstverk i Vognhallen.

SE VIDEO!

Kunstnerne som kommer fra mange land, skal innlosjeres hos familier rundt i bygden, delta i kulturlivet, men først og fremst skape vakker kunst i Vognhallen i løpet av to uker.

– Vognhallen er veldig godt egnet til dette arrangementet, så der blir vi også denne sommeren, både med de profesjonelle kunstnerne og amatørene som skal være med på kurset vi holder de to ukene, sier Arne Mæland i Os Kulturutvikling..

Søndag 7. juli avsluttes symposiet med trekning blant kjøperne av skulpturer.

Les også: I juni blir det skulptursymposium igjen!

FestivalprogramBlues
Men det skjer mye mer i bygden de kommende ukene.

Osøren Blues & Jazzfestival feirer 15-års jubileum i år, og den store jubileumsgaven blir Johnny Winter.

«Styret er spesielt stolt over å ha fått legenden Johnny Winter på plakaten – en mester både som artist, produsent og låtskriver».

Men det blir mange flere enn Johnny Winter som skal sette farge på langhelgen 27-30. juni. Dawe Fields (USA), Wolf Mail (Canada), ORBO, Bergen Blues Band, Frigaard, Washamba og Papa Slide, er noen av de andre godbitene som kan oppleves.

Se program for festivalen!

Planen var at Gina Aspenes skulle avslutte festivalen i Os kyrkje på søndagen, men hun har meldt avbud. I stedet kommer LANGA, hvor også osingen Ole Amund Gjersvik er med på bass.

Marked
Samme helgen som bluesfestivalen går av av stabelen, er det også Marknadsdager på Osøyro.

27-29. juni blir det marked, moteshow, båtutstilling, bilutstilling og blueskonsert. Osøren Blues & Jazzfestival inviterer nemlig til åpning og konsert med Wolf Mail fredag 28. juni klokken 17.

Vennebyen kommer
Lørdag 29. juni kommer også Vennebyen til Os sentrum. Det er Os kommune og prosjektet «Liv på Øyro» som har fått gjengen til Os.

– Vi ønsker også å være en positiv bidragsyter til å skape aktivitet i kommunesenteret, og i den forbindelse har vi invitert Venneby-gjengen fra barne-TV til Osøyro som en del av underholdningstilbudet under Marknadsdagane 27.-29.juni, sier ordfører Terje Søviknes.

– Lørdag 29.juni kl 1300 blir det derfor presentasjon av Vennebyen fra scenen på Osøyro, og i etterkant vil store og små få hilse på Apa, Ted og Elphie i levende live! Dette bør bli en fest for de minste under Marknadsdagane.

Haveselskab og St. Hans feiring
Men før disse arrangementene, blir det Solbakkens Haveselskap og St. Hans feiring i Mobergsvikjo.

Solbakken og WT litteraturfestival sitt hageselskap arrangeres lørdag 22. juni i kunsthagen ved Galleri Solbakkestova. Grillene vil stå varme og det blir tilrettelagt for lek for barna i hagen på dagtid.

Se bilder fra 2012!

Fra 12-18 blir det tilrettelagt for familier, mens det fra kl 18 og utover blir for voksne. Og alle er velkommen.

Les også: St.Hans-feiring og kammermusikk

Søndag 23. juni inviterer Oseana til St. Hans feiring i Mobergsvikjo

“Oseana held fram med tradisjonen og inviterar alle osingar og andre interesserte til god, gamaldags St. Hans-feiring i Mobergsvikjo! Her blir det moglegheit for å grille, og det blir aktivitetar og leikar. Årets musikalske underhaldning frå scena står både Spelemannslaget og Dursamskipnaden for”, melder Oseana på sine nettsider.

Grillene er varme fra kl. 16.00.