Fant skadet svaneunge

En av de åtte ungene til «Havnesjefen» ble torsdag funnet skadet. To gutter leverte den til politiet.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

I 15-tiden torsdag kom to gutter til politiet i Os med en skadet svaneunge.

– Guttene som var sammen med en onkel, hadde funnet den skadede svaneungen ved Oselven. De oppfattet det som at ungen var utstøtt fra resten av flokken, og tok den derfor med til oss i en bøtte, sier politioverbetjent Terje Sperrevik.

Politiet fikk levert svaneungen til Osøyro dyreklinikk.

– Dyreklinikk tok hånd om svanen som var litt skadet. Jeg har fått melding i dag om at den fremdeles er i live, sier Sperrevik.

På Facebooksiden «Svanene i Oselvo» skriver et av medlemmene torsdag at hun så at svanene ble plaget.

«I dag kl 1530 ca. ble det observert en mann med en pinne som slo etter svanene. I lag med denne mannen var et par unger med en bøtte som også plaget svanene», skriver hun på siden.

– Jeg tror kanskje at det her er en misforståelse. Kvinnen har sikkert sett når ungene og mannen prøve å fatt i svaneungen, og trodd at dette var plaging, sier Sperrevik.

– Guttene som kom her med svaneungen var oppriktig stolte og har gjort en heltemodig innsats. Jeg tror ikke de hadde kommet med den til oss hvis de først hadde plaget den, sier Sperrevik.

Svaneungen ble gjenforent med familien sin fredag morgen, men ut på dagen var det bare syv unger i havnen, så mye tyder på at den skadede svaneungen har strøket med.