Gjenvunnet glass fylles i grunnen til ny rundkjøring

I leirgrunnen på den nye rundkjøringen ved Amfi Os skal det fylles ut med Glasopor som er laget av gjenvunnet glass.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!


Arbeidet med den nye rundkjøringen ved Amfi Os har pågått siden like før påske. Dette er det første veiprosjektet på Vestlandet som tar i bruk det lette produktet Glasopor for å fylle ut i grunnen.

«Rundkjøringen bygges på leirgrunn, som i noen tilfeller  kan være utsatt for utglidninger og frost. Da er Glasopor skumglass et alternativ, fordi en slik grunn krever en fylling som ikke veier for mye, og som kan hindre setningsskader og telehiv. I tillegg er Glasopor et miljøvennlig alternativ til andre typer lettfyllinger», forteller rådgiver Rune Martin Akselsen i kommunikasjonsbyrået APELAND.

Om Glasopor
Glassemballasje som samles inn i Hordaland og andre steder i landet, gjenvinnes til ulike produkter. Blant disse er Glasopor skumglass, et materiale som brukes som fyllmasse, blant annet ved veibygging.

Glasopor består av 80 prosent luft og 20 prosent glass, og ser ut som små porøse steiner. Glasopor blir til av glass som beboere i Hordaland og Norge forøvrig samler inn.Nå dukker altså det resirkulerte glasset opp i den nye rundkjøringen utenfor Os sentrum, som første prosjekt på Vestlandet.

I dag er representanter for Glasopor, entreprenør og Statens Vegvesen på plass på byggeplassen for å se nærmere på prosjektet og bruken av Glasopor skumglass.

Planen er at den nye rundkjøringen skal stå ferdig i løpet av sommeren.