I juni blir det skulptursymposium igjen!

Kunstner Arne Mæland og Os Kulturutvikling er klar med et nytt skulptursymposium i juni. I år med mange nye kunstnere. SE VIDEO OG BILDER!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Siden 1999 har Os kulturutvikling arrangert Os internasjonale skulptursymposium annenhvert år i Os. (Se video nederst i saken)

Det hele startet med at kunstner Arne Mæland reiste til Carrara i Italia for å lære å arbeide med stein. Der møtte han læremester Boutros Romhein, som hadde erfaring med å arrangere skulptursymposium.  Boutros hadde også mange kontakter i kunstmiljøet. Etter den turen startet ballen og rulle. Sommeren 1999 ble det første skulptursymposiumet arrangert i Os.

23. juni – 7. juli arrangeres det åttende symposiet i Os, og Arne Mæland i Os kulturutvikling forteller at de nå er i rute.

– Jeg har nylig vært i Italia for å få på plass kontrakter med en del av kunstnerne som kommer, men jeg har også plukket ut marmor som skal brukes under symposiet, sier Arne Mæland til NyttiOs.com.

Se bilder fra 2009 og 2011 (prosessen) 2011 (ferdige)!

Også denne gangen vil symposiet holde til i Vognhallen.

– Vognhallen er veldig godt egnet til dette arrangementet, så der blir vi også denne sommeren, både med profesjonelle kursdeltakere og amatørene som skal være med på kurset vil holder de to ukene, sier Mæland.

Syv av de tolv kunstnerne som kommer til årets symposium er nye.

– Vi har blant annet fått med oss den dyktige kunstneren Nagy Fareed fra Egypt. Han er i det eksklusive selskapet som har fått lov å være med å stille ut i Biennalen i Venezia. Men også de andre kunstnerne som kommer er meget dyktige, sier Arne Mæland.

Har plass til en kjøper til.

– Kjøpere til skulpturene er på plass, men det er plass til en kjøper til, så det er bare å ta kontakt med meg hvis det er interesse for å være med, sier Mæland.

Symposiet trenger også frivillige til å sitte vakt borte ved Vognhallen mens symposiet pågår.

– Vi trenger frivillige som kan sitte å passe på ved Vognhalle på kveld og natt mens symposiumet pågår, så er det noen som har lyst å bidra, er det bare å ta kontakt, sier Arne Mæland.

23. juni – 7. juli vil igjen lyden av vinkelslipere, hammere og meisler runge, mens kunstnerne lager marmorblokker om til fantastiske kunstverk i Vognhallen på Os.

– Vi avslutter symposiet søndag 7. juli med å trekke ut skulpturene blant kjøperne, sier Arne Mæland til NyttiOs.com.

Her er årets kunstnere:

Knut Hetleflåt, Noreg

Julia Vance, Noreg/Italia  (ny)

Petre Virgiliu Mogosanu, Romania

Boutros Romhein, Syria/Italia

Jae Kyeong Kim, Korea (ny)

Kang Seok Won, Korea (ny)  

Ulrich Müller, Tyskland (ny)

Nagy Fareed, Egypt (ny)

Jo Kley, Germany

Eric Malou, Togo

Sara Ciuffetta, Italia (ny)

Maria Claudia Farina, Italia (ny), kursleder

Os Internasjonale Skulptursymposium 2011. from Jan Petter Svendal on Vimeo.