Musikkglede med 100 lokale barn

Et fullsatt Oseana fikk oppleve ekte musikkglede i en vandring gjennom Torbjørn Egners univers lørdag formiddag.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook! 

WT Litteraturfestival i samarbeid med MusikkGlede hadde gleden av å kunne presentere en vandring gjennom Egners univers i Oseana lørdag formiddag.

MusikkGlede er et kulturtilbud for barn på Søre Neset og Kuventræ skule under ledelse av Annveig Myklebust Fjellstad og Stine Kobbeltvedt. Her er hovedfokuset på gleden ved musikk gjennom sang, lek og rytmer.

I anledning Thorbjørn Egner sitt 100-års jubileum, har de i høst jobbet med en liten del av hans mangfoldige sanger og historier. Dette har resultert i musikalsk forestilling som ble kalt «En vandring gjennom Egners univers».

Nærmere 100 barn fra de to skolene var med i forestillingen som ble vist i Oseana klokken 12 lørdag formiddag, og tilbakemeldingene er kjempepositive.

– Det var fullsatt i Oseana og forestillingen var kjempefin, spesielt for ungene som var og så den, sier en osing som var tilstede til NyttiOs.com.

For litteraturfestivalen var dette nok et eksempel på at folk vil ta del i de arrangementene de har satt opp.

Torsdag hadde de åpning med mange elever fra Os vidaregåande skule på plass. Torsdag kveld var det fullsatt på bokkveld i Solbakkestova og fredag kveld var nærmere 90 på plass for å få med seg Frode Gryttens Beat Band og Gunnar Staalesens Vargtime.

Lørdag kveld klokken 21 avsluttes festivalen i Oseana med litteraturgalla og konsert og dans med Orbo & The Longshots.