Bygger ny veikro på Røykenes

Denne uken forsvant den snart 20 år gamle veikroen på Røykenes. Til våren skal en ny kro på hele 300 m2 stå ferdig. Da blir det også helårsdrift.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Linda Furhovde Andersen har drevet ER-AN Veikro på Røykenes, i bygget som sto der, siden 1993, men nå er en epoke over for bygget, som søndag ble flyttet for å gjøre plass til en ny veikro på hele 300 m2.

Det var bestemoren til Dag Andersen, som er mannen til Linda, som startet med med mat på Røykenes.

– Anny Andersen startet pølsebod der i 1958 og drev på til begynnelsen på 1970-tallet. I 1992 startet jeg forsiktig opp i det gamle bygget. I 1993 startet jeg opp i nytt bygg som har stått frem til i dag, sier Linda Furhovde Andersen til NyttiOs.com..

– Søndag fikk vi heist bygget vekk fra tomten og bort til min sønn som bor på andre siden av veien. Han skal bruke det til garasje, sier hun videre.

Henter inspirasjon fra 60-tallet
Linda har i hele høst jobbet med planer for den nye kroen, som etter planen skal åpnes i april/ mai til neste år.

– Jeg var kommet dit hen at jeg måtte ta et valg. Enten legge ned, eller bygge nytt. Kroen har gått så det suser de siste tre årene, og dermed bestemte jeg meg for å bygge en ny veikro, sier hun.

Den gamle kroen var på 80 m2, mens den nye blir en rocka kafe på 300 m2, som vil få litt preg av de amerikanske veikroene som var på 60-tallet.

– Den nye kroen kommer til å bli rocka og knalltøff. Det blir sitteplasser til 85 gjester, og jeg vil også få på plass en scene som gjør at vi kan holde konserter i lokalene. Jeg ønsker å lage den litt nostalgisk, og får selvfølgelig på plass en ekte jukeboks og en tøff gammel scooter som en del av utsmykkingen, sier Linda Furhovde Andersen med stor entusiasme.

Søker om skjenkeløyve
Hva så med maten?

– Jeg kommer selvsagt til å beholde vår kjente og kjære soft ice og burger og noen fastfoodretter til, men jeg skal også inn med tradisjonsmat, tex mex og mer sunn mat. Jeg har i samarbeid med en kokk kommet frem til en spennende og smakfull meny som jeg tror vil slå godt an, sier hun.

Linda vil også søke kommunen om skjenkebevilling.

– Vi ønsker også å kunne servere våre gjester alkoholholdig drikke, så jeg kommer til å sende inn en søknad om skjenkebevilling.

Satser på helårsdrift
Den gamle kroen ble bare drevet sommeråret, men nå satser Linda på helårsdrift.

– Dette kommer til å koste såpass mye at det ikke blir forsvarlig å bare holde åpent i sommerhalvåret, så når det nye bygget står ferdig i april/ mai neste år, blir det full fokus på kroen som vil holde åpent hele året, sier hun.

Linda håper at tiden frem til ny vei til Bergen er på plass, kan være med på å gjøre den nye kroen til et populært møtested.

– Jeg vil bruke årene frem til den nye veien kommer, til å bygge opp den nye kroen til å bli et sted folk også får lyst å komme etter at den nye veien er på plass, sier Linda Furhovde Andersen.

På våren neste år åpner den nye veikroen, og da blir det også jubileum.

– Når vi har åpnet, skal vi selvsagt også markere at det er 20 år siden jeg startet ER-AN Veikro, avslutter hun.