Fikk stipend på 10 000 fra Osøren Blues og jazzfestival

Men det skal også arrangeres veldedighetskonsert for «Verdens beste optiker».

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

I juni ble Hans Bjørn Bakketeig kåret til Årets optiker i Chicago for sitt engasjement for synshemmede i Moldova.

I juli var det Os Rotary som hedret Hans Bjørn for hans innsats i Moldova, men det stopper ikke der.

Fredag kveld gjorde nemlig Osøren Blues og jazzfestival stas på «Verdens beste optiker» i forbindelse med blues arrangementet på Peppes. De ga Hans Bjørn et stipend på 10 000 kroner.

– Hans Bjørn hjelper der det trengs. Det skulle bare mangle at vi ikke støtter prosjektet hans i Moldova, sier Tore Lekve til Os og Fusaposten.

Australske Wolf Mail kommer
Men det kan bli mer penger til Hans Bjørn og prosjektene hans i Moldova, for mandag 17. september blir det en veldedighetskonsert på Peppes som blir en realitet takket være støtte fra sponsorene til festivalen som stiller med lokale, lyd, lys, utgifter til kost og losji og et lite honorar til bandet. Alle konsertinntektene går til Moldova-prosjektet.

På scenen mandag 17. september står australske Wolf Mail som for tiden er på Europa turne. De stiller opp denne kvelden for et mye mindre honorar enn de vanligvis tar for en opptreden.

Om Hjelp Moldova
Hans Bjørn Bakketeig er leder for organisasjonen Hjelp Moldova, en uavhengig humanitær norsk hjelpeorganisasjon. Siden oppstarten i 1994 har Hjelp Moldova sendt mange trailerlass med medisinsk hjelpeutstyr verdt flere titalls millioner kroner til Europas fattigste land.

De siste årene har organisasjonen under Bakketeigs ledelse i hovedsak satset på opplæring av fagpersonale for å diagnostisere øyesykdommer og bidra med synshjelpemidler. Organisasjonen lønner blant annet lege og sykepleier og har etablert et nasjonalt kompetansesenter for øyesykdommer.