Strålende på Os Triathlon

Strålende sol og nærmere 300 deltakere gjorde Os Triathlon til et av høstens vakreste og mest slitsomme eventyr. SE STOR BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Dagen startet med de yngste borte ved Os Roklubb sine lokaler i Sigurdsviken da Bergen Triathlon arrangerte Os Triathlon for 5. året på rad.

– Vi startet dette arrangementet her på Os i 2008, så dette er vårt femte på rad her oppe, sier Christen Skjerven i Bergen Triathlon til NyttiOs.com.

Er dere fornøyd med fasilitetene her oppe?

– Det er greit her oppe, men det kunne vært gjort noe med plassen rundt roklubben for å gjøre det enda bedre. Os kommune burde kanskje bruke litt penger på å lage et fint friluftsområde nede ved vannet, sier Skjerven.

Les også: Vant årets Os Triathlon

I år gikk starten i de forskjellige klassene noe senere enn de har gjort de foregående årene.

– Jeg ser at det er mer trafikk på veiene i år siden vi starter noe seinere, så vi må følge ekstra godt med når deltakerne legger avgårde til fots og på sykkel. Det siste vi ønsker er ulykker i forbindelse med arrangementet.

Søndagen startet med de yngste klokken 11.30. Da NyttiOs kom bort i 12-tiden, var svømming og sykling unnagjort, men den ene unge etter den andre brøt målstreken i løpingen.

Og selvsagt vanket det premie. Medalje og kinderegg ventet på de da de brøt målstreken. Og speaker Erik Hanøy fra Radio 1 sørget for at de fikk et ekstra løft i innspurten. Den yngste som brøt mållinjen da NyttiOs var på plass var bare 2 1/2 år.

Klokken 13 gikk eliteklassen av stabelen. Der var det med Norgescup deltakere, juniorer og mosjonister.

– Vi har ca 200 deltakere med i disse klassene og det er omtrent som i fjor, sier Skjerven.

Løpet startet med en svømmetur ut og rundt holmen i Ulvenvatnet for eliten. Deretter ble det syklet til Nordstrøno og tilbake igjen før det ble avsluttet med en løpetur bort til enden av flystripen på Ulven og tilbake igjen.

Mange av deltakerne tok det hele pent, men noen skar grimaser allerede i det de var i gang på sykkelen opp fra Sigurdsviken.

Råest av alle var Gudmund Snilstveit fra Fusa som gikk først i mål i årets Os Triathlon.

Blir det så Os Triathlon i Os neste år?

– Det er ingen selvfølge at vi skal være i Os, men vi har nå vært her i fem år nå, så vi får se hva det blir til, sier Christen Skjerven som var godt fornøyd med årets arrangement.