Harmoni på haveselskab i Solbakken!

Minst 150 små og store var innom på Solbakkens Haveselskab utover lørdagen. SE BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

For åttende gang inviterte  Galleri Solbakken og WT litteraturfestival til haveselskap ved galleriet til Arne og Vidar Mæland.

Som vanlig er haveselskabet delt i to. Først den viktige delen hvor små og store koser seg sammen i hagen ved Galleri Solbakken på dagtid, og så med fest for de voksne på kvelden.

Utover lørdagen kom folk sigende både med og uten barn og stemningen ble veldig fin.

– Vi har nok hatt minst 150 innom her så langt i dag og det har vært en veldig god stund, sier Vidar Bratlund Mæland.

Ikke bare åpner de opp den flotte hagen med kunst denne lørdagen, men de serverte også deilig grillmat, kaffe, kaker, is og saft.

Kokken Ørjan Setvik koste seg rundt grillene som inneholdt både pølser, burgere, entrecote, kylling og mye annet snacks.

– Jeg har laget mye mat som er inspirert av New Orleans i dag. Jeg storkoser meg når jeg kan få kokkelere på grillen, sier kokken til NyttiOs.com.

Det er ikke mange steder man kan gå til duk og dekket bord uten å betale en krone, men det er altså mulig på Solbakkens årlige Haveselskab. Det vil si, vertene setter selvsagt pris på hvis gjestene legger igjen noen kroner.

– Vi har fått en del mat til selskapet fra næringslivet i Os, men vi har og brukt en del egne midler for å få dette til, sier direktør i WT Litteraturfestival, Frode Sirevåg.

– For å få dekket inn litt av utleggene har vi også et kunstlotteri her i dag. Premien er en flott skulptur i marmor. Vinneren blir trukket på festen i kveld, sier han videre.

Det er bare å ta av seg hatten for gjengen som lager til dette årlige selskapet i hagen i Solbakken. De skaper en flott harmoni og sørger for at nye bånd knyttes mellom mennesker som kommer innom.

Lørdag kveld fortsetter haveselskabet med fest for de voksne, men da forventes det og at man og har med seg litt medbrakt.

– Alle som har lyst å komme er velkommen til hagefesten i kveld, sier Vidar Bratlund Mæland.