Fin økning for Askeladden

Båtbransjen har vært gjennom tøffe tider de siste årene, men nå går det rette veien for Askeladden.

Konkurser, utflytting av produksjon til andre land og nedbemanninger. Fra slutten av 2007 gikk båtbransjen rett inn i en dyp bølgedal. Siden har de strevd med å komme seg tilbake.

Nå tror båtbransjeforbundet at bunnen er nådd.

– Vi tror ikke på noen ny bonanza, og vi ønsker det ikke heller. Men helt ferske tall tilsier at båtbransjen kan få en liten vekst i år, kanskje tre prosent, sier administrerende direktør Erlend Prydz i båtbransjeforbundet Norboat til Bergens Tidende.

Tross båtbransjens optimistiske spådommer, er det bare Askeladden av båtprodusentene BT har vært i kontakt med, som tror på vekst.

– Det går egentlig ganske bra i øyeblikket. I fjor økte vi salget med 11,5 prosent og så langt i år er vi opp 36 prosent i forhold til det vi budsjetterte med. De nye produktene våre har truffet godt i markedet. Vi merker spesielt en fin økning på de lukkede vestlandsbåtene, sier daglig leder Henrik J. Askvik i Askeladden til Bergens Tidende.

Han mener båtbransjeforbundet anslag om vekst på tre prosent virker fornuftig.

– Den norske økonomien ser fremdeles lys ut. Samtidig tror jeg det er i ferd med å bygge seg opp en etterspørsel på nybåter, etter lavt salg fire år på rad, sier han.