Unik utstilling med magisk utsikt

Det blir en flott utstilling Per Grieg skal vise frem i fantastiske lokaler i Oseana. NyttiOs har fått en liten titt. SE FLERE BILDER!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.com)

Når Oseana åpnes for publikum lørdag 18. juni, så blir det og mulig å ta en unik billedutstilling nærmere i øyensyn i fantastiske utstillingslokaler i kunstmuseumsdelen.

Griegsamlingen består av kunst, hovedsakelig billedkunst, som er eiet av Grieg Foundation og andre innenfor Grieg Group-sfæren. Den er samlet over en 50 års periode, og stort sett har Per Grieg selv stått for innkjøpene.

Les og: Guttene på «broen» 

I den unike malerisamlingen finnes navn som Munch, Kittelsen, Tidemann, Gude, J.C. Dahl, Anders Zorn og mange flere store malere som osingene og andre som gjester Oseana skal få ta nærmere i øyesyn.

– Planlagt lenge

Per Grieg har i lang tid planlagt den flotte utstillingen.

– Per Grieg har laget modell av utstillingslokalene for lenge siden og har planen klar til minste detalj når det gjelder plasseringen av bildene, så her blander vi oss ikke inn, sier arrangementsjef Berit Steen til NyttiOs.com.

Da NyttiOs var innom Oseana mandag formiddag var mange av de unike bildene kommet på plass i utstillingslokalene som blir fantastisk flotte.

Les og: – Har vi noe vakrere 

Hele fronten på utstillingslokalene har fått store flotte vindusflater slik at man får en unik utsikt over Bjørnefjorden og Folgefonna. Og rett ved siden av kommer den nye restauranten hvor man skal kunne nyte et godt måltid til den samme flotte utsikten.