La lefsa bli på Vestlandet!

Torsdag ble det kjent at Vestlandslefsa kan være på vei til Trøndelag. Nå er aksjonsgruppen «La Vestlandslefsa forbli på Vestlandet» opprettet.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Torsdag kom det frem at Rieber & Søn har kjøpt Lierne Bakeri i Nord Trøndelag og vurderer nå å flytte produksjonen av Vestlandslefsa.

– Lefsebakeriet på Bø trenger vesentlige oppgraderinger for videre drift. Samtidig har Lierne ledig kapasitet. Det finnes potensial for samordning, sier Kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen i Rieber & Søn til bt.no.

Det gikk ikke lange tiden i løpet av torsdagen før det ble snakket om at en aksjonsgruppe måtte lages for å hindre at Vestlandslefsa skulle forsvinne fra Vestlandet.

«Kan hende vi burde lage en støttegruppe for Vestlandslefsa på Vestlandet slik de gjorde med Gudbrandsdalsosten. Den gruppen fikk Tine til å snu», skriver en Facebook-bruker.

Nå er Facebook-gruppen «La Vestlandslefsa forbli på Vestlandet» opprettet og den hadde 140 medlemmer i 21-tiden fredag kveld, men kommer nok helt sikkert til å få mange flere fremover.

Så får vi se om dette kan få Rieber & Søn på andre tanker. Ingenting er vedtatt ennå, så kanskje får Vestlandslefsa bli på Vestlandet og i Os?