Spiller bingo på VHF over Atlanteren

Etter flere måneder i Karibien, er nå «Dina fra Os» på vei over Atlanteren igjen.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Dina og Tore Nordahl Pedersen la ut i sin 42 fots Bavaria fra Las Palmas søndag 21. november i Atlantic Rally for Cruisers (ARC). De seilte over Atlanterhavet i tre uker før de søndag 12. desember ankomSt. Lucia i Det Karibiske hav.

Etter fantastiske måneder i Karibien, er de nå på vei tilbake mot Europa i et litt urolig vær.

Les og: Drømmereisen ble virkelig 

«Værsituasjonen på Atlanteren nå er like forunderlig som den var i fjor høst da vi seilte i ARC. Azorenes høyttrykk er for tiden ikke der hvor det pleier å være. Istedenfor har et lavtrykk på 1009 mb preget seilingsområdet i noen dager nå. De fleste norske båtene har satset på en uvanlig rute like sør for lavtrykket som gir en komfortabel seilas. Her er vindene gunstige og ikke for sterke, men svært varierende: de kommer fra vest/nordvest eller sørvest, i dag fra nordøst! Bruk av motor og eller seil og motor har vært nødvendig for de fleste av oss på 25-26 grader nord. Farten er nede i 5-6knop» skriver Seilmagasinet søndag.

Kursen de fleste har seilt på er 70–85 grader, avhengig av hvor båtene befinner seg. Alle seiler mot øst på mye lavere breddegrader enn den klassiske ruten, som går fra Karibia mot nord og øst for Bermuda for så å sikte mot øst/nordøst mot Azorene.

Det er en lang seilas over Atlanteren og tiden blir blant annet slått i hel med bingo på VHF.

«ARIES, som seiler i en gruppe med FANTELIV, JOLLY SAILOR, JAZZ og DINA FRA OS, har arrangert North Atlantic Bingo-mesterskap på VHF. Alle har det fint og koser seg på de lange, rolige dønningene» skriver Seilmagasinet.