Sprekt i toppen (Leserinnlegg)

To listetopper fra Os gikk Skarverennet. Nå tenker de at det er på tide med et stor arrangement i Os.

Spreke listetopper
Vi to på toppen av kommunevalglisten til Os Arbeiderparti gikk Skarverennet fra Finse til Ustaoset sist lørdag. Sammen med over 12 000 andre fikk vi en nydelig tur, i fint vær gjennom noe av det flotteste Norge har å by på av natur. 38 km på aprilsnø gav utfordringer med å finne riktig smøring, med det var brede smil på alle fjes over fjellet.

Skarverennet er en stor folkefest . Over 12 000 deltagere, 1100 frivillige og en beregnet omsetning til reiseliv og næringsliv i Geiloområdet på ca. kr 80 millioner, på en helg. Både deltagerantall og omsetning forteller alt om hvor spennende og viktig dette arrangementet har blitt for lokalmiljøet øverst i Hallingdal, siden starten i 1974. Skarverennet gir inntekt til store deler av frivillig sektor i området og mange andre kloke aktiviteter ellers i året finansieres av overskuddet.

Andre steder i Norge har bygget opp andre former for folkefester, enten knyttet til idrett eller kultur. De gode arrangementene lever lenge og representerer et løft for innbyggere, næringsliv og frivillige lag og organisasjoner som deltar.

Er tiden moden for Os?
Er det på tide å starte utviklingen av vårt “mega-arrangement”, til glede og nytte for alle som deltar? Er det på tide å gi folk over hele Norge flere grunner til å huske Os?

At vi makter å løfte gode og populære tiltak er bevist gang etter gang. Hvert år har vi festivaler vi alle er stolte av, og med ujevne mellomrom reiser skyttere herfra med et smil, etter et vellykket gjennomført Landsskytterstevne. Vi bor i en geografi der landskap og skjærgård kan konkurrere om å være noe av det vakreste i landet. Og kanskje viktigst av alt, vi som bor her er hyggelige, gjestfrie, løsningsorienterte og vi blir gjerne med på en folkefest om anledningen byr seg. Folk koser seg i Os. Er tiden inne til mer kos, for flere?

Når frivillige lag og organisasjoner, næringsliv, innbyggere og kommune går sammen får vi til det vi vil. Innen få år håper vi at publikum rundt omkring i hele Norge planlegger og gleder seg til å komme tilbake til Os, for vår nye folkefest MÅ de bare ha med seg. Hva vår folkefest skal være, det må vi tenke kloke tanker om, sammen. Kommer Os Arbeiderparti i flertall etter valget skal det ikke gå mange dager før vi inviterer til det første møtet om dette tema. Du er velkommen, du må bare stemmer riktig først.

Lars Atle Skorpen

Ordførerkandidat

Os Arbeiderparti