Os Snow Challenge feirer 17. mai på Fonna

Os Snow Challenge kjører hopp konkurranse på Folgefonna på nasjonaldagen.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

I fjor gikk Os Snow Challenge av stabelen i bakkene bak Rema 1000 på Kuven stasjon. Også i år var det planlagt å legge konkurransen til Os, men snømangel gjorde at den måtte flyttes.

– Vi hadde planer om å arrangere Os Snow Challenge tidligere i vinter her i Os, men så forsvant snøen og vi måtte finne en annen løsning, sier Arne Haugland til NyttiOs.com.

Planen var så at konkurransen skulle gå i Myrkdalen på palmesøndagen 17. april, men siden skisenteret der ikke kan bidra med bygging av hopp ble det nok en flytting.

Her ser du bilder og rapport fra fjorået på Fonna!

Konkurranse på Fonna 17. mai
Før påske ble det bestemt av konkurransen skulle legges til Folgefonna.

– Vi fikk en henvendelse fra Arne Haugland i Os Snow Challenge om å lage en konkurranse oppe på Folgefonna. Det virker å være et seriøst opplegg de har på gang, så vi legger til rette for at de skal få arrangere det der oppe, sier Kjell Jostein Vågen, daglig leder i Folgefonna Sommarskisenter til NyttiOs.com.

Les og: Trente på Fonna med helikopter i helene 

Nå er det bestemt at arrangementet skal gå av stabelen på nasjonaldagen og det er ventet at mange finne veien til Folgefonna.

NyttiOs var på Fonna på nasjonaldagen i fjor sammen med veldig mange andre som valgte å legge feiringen til snøen på breen 1250 moh. Da var det tåke og snøvær, noe som gjorde at en hoppkonkurranse ble avlyst, men i stedet ble det arrangert en rail konkurranse.

7. mai kommer parkbygger Emil Fossheim til Fonna og han vil da starte arbeidet med å bygge opp en park som skal være klar til sesongåpningen 12. mai. Han vil og være med å bygge et stort hopp som Os Snow Challenge skal bruke på 17. mai.

Bildet under er tatt 29. april i år.