Planlegger 1200 boliger på Bjånes

1200 boliger, kurs- og konferansesenter og golfbane til en prislapp på mellom 3 og 4 milliarder kroner, er under planlegging på Bjånes.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Det er eiendomsselskapet Substansia AS sammen med Liergruppen og StorBergen Boligbyggelag som planlegger det gigantiske byggeprosjektet på Bjånes.

– Vi har en utbyggingsavtale med Johan Reksten på Moldegaard for et område på 2000 mål mellom Solstrand og Hatvik fergekai. Her arbeides det med en ny kommunedelplan med tanke på 1200 boliger pluss kurs- og konferansesenter og ny 18 hulls golfbane.Vi eier ca halvparten av prosjektet. Gitt at prosjektet lar seg realisere, så vil det ta 10-20 år å utvikle hele prosjektet. Vi vet lite om størrelsen på investeringen ennå, men den samlede investeringen blir betydelig, sier Christian Foss i Substansia AS til Bergens Tidende. Han understreker at det er en lang vei å gå.

Bergens Tidende anslå prosjektet til å ville koste et sted mellom 3 og 4 milliarder kroner.

Ordfører Terje Søviknes mener Bjånesprosjektet vil gi ny kraft til utvikling i Os.

– Prosjektet er kommet langt. Kommunedelplanen kommer til behandling i løpet av våren, og så skal den ut på høring. Vi ønsker velkommen et spennende samarbeid mellom de tre aktørene.Det er svært positivt at større utbyggere kaster øynene på Os, sier Terje Søviknes til Bergens Tidende.

Bjånesprosjektet alene er stort, men er avhengig av en ny vei mellom Os og Bergen.

– Det er fortsatt litt skjær i sjøen, men vi satser på å få det gjennom. Det blir en forsiktig oppstart, men full fres når veien er på plass, trolig i 2018, sier Søviknes.