– For en kul brannbil

Det ble en spennende og annerledes dag for barnehagebarna da brannvesenet kom på besøk med en stor brannbil. SE BILLEDSERIE

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Espira Ulvenvatnet barnehage har hatt en aktiv uke. Tirsdag var det presentasjon av identitetsprosjektet for foreldre og besteforeldre. Torsdag gikk brannalarmen og det var øving på å gå ut av barnehagen og fredag kom Os brannvesen.

Les og: Stor stas på Barnehagedagen

Det var pedagogisk leder for småbarnsavdelingen Tusseladden, Irmelin Tufte som tok initiativ til å få til noe med brannvesenet.

– Det var først snakk om at ungene skulle komme ned på brannstasjonen på Os, men siden vi er så nær trafikkert vei, valgte vi heller å komme opp til barnehagen, sier varabrannsjef Arne Monsen til NyttiOs.com.

Klikk på bildet under for billedserie!

Brannvesenet besøkte Espira Ulvenvatnet barnehage fredag 18. august 2011.

Fredag morgen ble barna på alle avdelingene i barnehagen kledd på og så var det ut å se etter brannbilen.

Presis klokken 09.30 kom den store brannbilen til brannvesenet kjørende ned mot barnehagen med blålysene på. Det var en spent gjeng som ventet på å få se nærmere på brannbilen.

– For oss er dette viktig forebyggende arbeid som vi ser gir resultater, sier Arne Monsen.

I løpet av en times tid ble både de minste og de største i barnehagen tatt med på en runde rundt bilen for å se på utstyr og høre hva Arne Monsen hadde å fortelle, og etterpå fikk de en liten tur inn i bilen.

Da de satte på blålysene og testet sirenen til slutt, var det noen som trakk seg litt tilbake. Men da det hele var slutt og de hadde fått det litt på avstand, ga mange av barna utrykk for at dette hadde vært veldig spennende å få oppleve.