– Kondisjonen er bedre

Osingen Mats Cato Moldskred har tatt tak for å beholde plassen i Bryne denne sesongen.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Mats Cato Moldskred ble i august i fjor hentet fra Løv-Ham til Bryne for å erstatte Marius Helle. Nå er Helle tilbake i Bryne, og det er hard konkurranse om plasssene både på midtbanen og i angrep.

– Jeg har tatt tak i den fysiske formen i vinter og føler at kondisjonen er bedre. Det gjør at jeg klarer å yte mer på banen og være der ting skjer. Nå orker jeg å ta flere løp både offensivt og defensivt, og det gjør det lettere å komme i de rette posisjonene for å få scoringer og assist, sier Mats Cato Moldskred til Aftenbladet.no

– Jeg har kommet i bedre og bedre form fra januar og fram til nå og håper å kapre en plass på serielaget. Det blir ikke lett. Men det gjelder å brette opp ermene, og de tre siste kampene før seriestart blir viktige for meg, sier Moldskred. 

Mats Cato fikk et innhopp i andreomgang mot Sandnes Ulf i sist treningskamp og spilte da på høyrekanten som også førte til en scoring. I fjor ble han mest brukt på venstrekanten.

– Jeg vet ikke hvor jeg trives best. Det kommer litt an på kampbildet. Mot lag som ligger høyt, liker jeg å spille på høyrekanten og komme til innlegg. Mot lag som ligger lavere, er det ofte mer rom inn i banen, og da er det lettere å trekke inn fra venstrekanten, sier Moldskred til Aftenbladet.

Løv-Ham ble nummer fire i 1. divisjon i fjor og spilte kvalifisering til eliteserien.

– Det er vanskelig å si hvor Bryne står i år i forhold til Løv-Ham i fjor. Med Løv-Ham i fjor var det først her nede på La Manga vi så hvor vi sto og hva vi kunne prestere, sier 25-åringen fra Os.