– Fiks gata mi

Er du misfornøyd med dårlige veier i din kommune? Et nytt nettsted er nå lansert for å hjelpe deg med å få meldingen frem til rette innstans.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Foreningen NUUG lanserte mandag FiksGataMi som en tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter.

Ved å gå inn på nettstedet fiksgatami.no kan innbyggerne over hele landet rapportere problemer i deres lokalmiljø.

Brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Hvem som helst kan melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet.

– Innbyggere skal kunne melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig virksomhet som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for FiksGataMi og leder i Norwegian Unix User Group (NUUG) til avisen Vesterålen.

– FiksGataMi er en tjeneste som dekker alle norske kommuner, noe som skiller den fra lignende tjenester som er lansert tidligere, sier fungerende direktør i Friprogsenteret Christer Gundersen.

– Noen kommuner har gjort lignende prosjekter tidligere men da begrenset til det området deres kommune dekker. FiksGataMi gjør det også mulig for brukerne selv å melde fra når problemer er løst. Dette er helt nytt og er på mange måter som å flytte litt av saksbehandlingen ut til innbyggerne, poengterer Gundersen. FixMyStreet i England mottar rundt 2000 meldinger pr. uke.

– NUUG’s Fiksgatami.no er et godt eksempel på hva som gjør fri programvare gjort riktig, så uslåelig bra. Tjenesten ble utviklet utrolig raskt. Det tok bare en måned å skape hva som i effekt er en fullt utviklet uoffisiell nasjonal eborger-tjeneste, på nivå med de beste i klassen, sier Tom Steinberg, direktør av mySociety til avisen Vesterålen.

Tjenesten er utviklet av NUUG med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter.