Bedrer tilbudet til båtfolket

Os kommune vil bedre fasilitetene for båtfolket før sommeren.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Ute på Mobergsneset er Os sjøfront i full gang med å tilrettelegge en ny båthavn både med faste båtplasser og gjesteplasser.

– Os sjøfront har lagt ut for salg en del båtplasser på innsiden av den nye moloen og en del av disse er allerede solgt. I den nye havnen blir det også tilrettelagt 20 plasser for gjestebåter. Den nye gjestehavnen vil nok bli populær for overnatting siden det der er mye roligere enn det som kan være tilfelle ved Gjestebryggen når det er urolig sjø, sier ordfører Terje Søviknes til NyttiOs.com.

Les og: Vurderer bølgebryter i innseilingen til Os

Men Os kommune vil også gjøre forholdene for gjester bedre langs Gjestebryggen.

– Vi har planer om å tilrettelegge for bedre landstrøm før sommeren og vil og se om vi kan få på plass trådløst bredbånd som båtfolket kan koble seg opp på, sier Søviknes.

Skal dette være gratis?

– Vi kommer muligens til å kreve en mindre kaiavgift for å ligge ved bryggen, og så kan de få tilgang til bredbånd og strøm når dette er betalt. Tanken er at den nye parkeringsverten i Os skal ta hånd om innkreving fra båtfolket, sier Søviknes.

I forbindelse med arbeidet på Mobergsneset vil det også bli gjort en del arbeid på Oskaien.

– Oskaien og området rundt vil og få en opprusting i forbindelse med at det skal lages ny og bedre vei ut til Oseana, sier Søviknes til NyttiOs.com.