Trenger flere utleiehytter

Europas største utleier av ferieboliger trenger flere hytter.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Europas største utleier av ferieboliger vil utvide tilbudet i Norge. Den store turistinteressen for norske fjorder og fjell kan bli lønnsom for hytteeierne.

– Tomme feriehus er både trist og ulønnsomt, og mange norske hytter blir lite brukt. Hvis eierne heller kan tenke seg å leie ut i 10 -12 uker årlig vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier Torbjørn Fredman, leder for utleiefirmaet Novasol i Skandinavia.

Novasol har allerede avtale med om lag 2000 norske hytteeiere, men ønsker et enda bredere tilbud for å møte etterspørselen fra turister som drømmer om norsk hytteferie.

– En avtale med oss fjerner den usikkerheten mange opplever når de skal leie ut. Blant annet garanterer vi at eier får betalt ved avbestilling senere enn 28 dager før ankomst. Samtidig vil hytta inngå i et bredt markedsføringsapparat med kataloger, internettsider og kampanjer, sier Fredman.

Novasol er på jakt etter hytter av ulik størrelse, standard og geografisk plassering, men best utleie oppnås med beliggenhet nær sjø og fjord eller i høytliggende fjellområder nær alpinanlegg.

– Vi har etablert egne salgsopplegg som knytter seg spesielt til panoramautsikt, fiske, barn og alpint. Å komme inn under ett av disse konseptene øker mulighetene for høy utleie, og gjør det mulig å finsikte markedsføringen inn mot bestemte grupper av interessenter, sier Fredman.

Samarbeidet begynner med at Novasols lokale representant besøker hytta, tar bilder og ordner med selve kontrakten. Dette skjer noen få dager etter at eieren har tatt kontakt.

– Vi har også en egen avdeling i Oslo for huseierservice som bistår utleieren ved behov, sier Fredman.

Novasol disponerer over 28 000 feriehus i 21 europeiske land. Utleiehyttene besøkes av mer enn en million gjester årlig. Samlet omsetning overstiger en milliard norske kroner.

Eierne disponerer selv hyttene i de perioder som ikke omfattes av kontrakten med Novasol. Når de selv skal på ferie får de 25 prosent rabatt ved leie av andre Novasol-hytter over alt i Europa.