De private barnehagene får mer penger

Formannskapet bevilget tirsdag mer penger til de private barnehagene som nå nesten blir likestilt med de kommunale.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

En ny finansieringsmodell for kommunale og private barnehager i kommunen ville i utgangspunktet gi private barnehager 88 prosent av de økonomiske tilskuddene som kommunale barnehager får.

Tirsdag ble det aksjonert av ansatte og foreldre ved private barnehager utenfor rådhuset i Os sentrum. Budskapet var at de private barnehagene måtte likestilles med de kommunale.

Det kan virke som aksjonen har gitt resultater. For tirsdag gikk formannskapet i Os inn for å bevilge mer penger til de private barnehagene.

Formannskapet gikk inn for å bevilge 8 millioner kroner i år og så gi full dekning i 2012.

– Når den rødgrønne regjeringen har satt kommunene og de private i en knipe gjennom en håpløs forskrift om likebehandliing av barnehagene, måtte vi finne en ansvarlig løsning som alle parter kan leve med. Det er jeg overbevist om at vi nå har klart, selv om det blir tøft for kommunen å ta en regning som Staten burde tatt.  FrP/H er grunnleggende opptatt av at private og kommunale barnehager skal behandles mest mulig likt, sier ordfører Terje Søviknes på sin Facebook profil i ettermiddag.

Tore Rykkel (V) er fornøyd med vedtaket og gir ordføreren honnør.

– Regnet med at det ville ordne seg til slutt. Så får vi alle jobbe i fellesskap for å få justert forskriftene slik at slike skjevheter kan rettes opp. Og så må vi i mellomtiden være på vakt slik at ekstratilskuddet ikke går ut over andre deler av kommunens kjernevirksomhet, sier Tore Rykkel (V) i en kommentar på Facebook til vedtaket i dag.

Saken kommer opp som en ekstrasak i kommunestyret på tirsdag.