Filmfesten har startet

Den tolvte WT Festivalen åpnes av direktør for Oseana, men først blir det utstilling i kjelleren. SE FLERE BILDER!


Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Da NyttiOs er innom Fjellheim lørdag ettermiddag er det testing av film og lyd oppe i salen, mens brus, øl og vin blir bært inn dørene nede.

– Nå har vi rimelig bra kontroll før åpningen i kveld klokken 19. Vi har akkurat testet film og lyd og det ser ut til å fungere fint, sier direktør for WT Festivalen, Ole Henning Bøe til NyttiOs.com.

Les og: Laster ned fra omstridte Pirat Bay

Vet dere om det kommer mye folk til åpningen i kveld?

– Vi har ikke anelse om hvor mange som kommer. Vi har brukt en del kanaler for å gjøre folk oppmerskom på at vi starter i dag, men ingen er direkte invitert, sier en spent festivaldirektør.

Les og: Filmfestival for siste gang i Fjellheim

Nyansatt direktør for Oseana, Kim Kristoffersen står for den offisielle åpningen av årets WT festival, men først blir det vernissage på billedutstillingen til Vicky Pridmore og Tina Bøe Buer ned i kjelleren.

Etter åpningen av festivalen er det visning av filmen Four Lions og med påfølgende fest i kjelleren etter visning.

OFFISIELL ÅPNINGSFILM: FOUR LIONS

Langfilm / komedie
UK 2010
Engelsk, norsk tekst
97 min
Regi: Chris MORRIS

Fire idiotiske jihadistar har ein plan. Verda skal få svi for måten muslimar vert behandla på, og alt som trengs er nokre få, tapre menn. Berre synd at dei er Omar, Waj, Barry og Faisal… Mellom forsøk på å trene opp kråker til å fly bomber gjennom vindauge og veldedigheitsmaraton i kostyme må dei fire aller først slå eit slag på heimebane – men kan dei klare det når ingen av dei  ein gong kan tenne ei fyrstikk utan å slå seg sjølv i andletet?

Denne absurde, mørke komedie gjer for terrorisme det Tomme Tønner gjorde for småkriminelle…

Offisielt utveld til Sundance 2010.