Rykker ned etter tap

Os ledet til pause, men fikk for mange i mot i 2. omgang. Dermed blir det 3. divisjon igjen på osingene neste sesong.

Os ledet 2-1 mot Nest Sotra til pause etter scoringer av Torkel Hjertnes og Vegard Leikvoll Moberg. Men i andre omgang fikk Nest Sotra inn tre og Os bare ett (Daniel Karlstad)og dermed endte det med tap i siste kamp for sesongen og nedrykk til 3. divisjon.

– Det var rett og slett for j.., sier Os-trener Frank Hellevik til bt.no etter en intens fotballopplevelse på Kuventræ.

– Vi rykker ned på grunn av våren. Vi sto med tre poeng etter ni kamper, og da er det en vanvittig lang oppoverbakke du skal forsere, sier Hellevik.

Hvis Os hadde holdt poengsnittet fra runde 10 og utover også i starten, ville de overlevd med klar margin.

– Vi har gjort et ærlig og iherdig forsøk, og var utrolig nær å klare det, men det holdt ikke. Tabellen lyver sjelden til slutt, sier Hellevik, som gir seg som Os-trener etter denne sesongen.

Også Os 2 rykker ned en divisjon etter nedrykket til A-laget. Når førstelaget går ned, må nemlig også Os 2 ta turen fra tredje- til fjerdedivisjon.

– Det føles tungt, men er ikke verdens undergang. Vi går ned med et mye bedre lag enn det som rykket ned i 2008, og som gikk opp i fjor. Jeg tror klubben er godt rustet for fremtiden, sier Hellevik til bt.no.

Kampen på Kuventræ ble en skikkelig thriller, mjen selv med seier for Os hadde det blitt nedrykk siden Våerenga 2 slo Bærum.