Bamse fikk prøve fly

Ordføreren var på plass da bamse skulle ut og fly på Ulven i forbindelse med Røde Kors sin blodgiverstafett «Løp for livet». SE FLERE BILDER!


Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Et fint knippe med folk var på plass i solskinnet på Ulven lørdag formiddag da bamsen til Johannes på 4 år var innom Os for å få seg en flygetur i regi av Os Aero klubb som samarbeidet med Os Røde Kors.

– Det blir dessverre ikke noen flytur på grunn av snøen som ligger på flystripen, men inn i flyet skal bamse uansett, sier Svein Døsen til NyttiOs.com.

Johannes har sendt bamsen sin ut på tur i hele landet fordi han er alvorlig syk og trenger regelmessige blodoverføringer for å overleve.

Norge har 93.000 blodgivere, men det trengs misnt 30.000 flere. Mangel på blod setter beredskapen i fare og skaper problem for både sykehus og pasienter.

Ordfører Terje Søviknes var også på plass på Ulven.

– Dette er en viktig sak, så derfor var det naturlig å si ja til å være med her, sier Søviknes til NyttiOs.com.

– Jeg har vært inne på tanken å bli blodgiver selv, men har ikke gjort noe med det ennå. Vi får se. Kanskje jeg gjør noe med det snart, sier Søviknes.

Han tok seg god tid med bamsen og ungene som var på plass på Ulven. Etterpå fikk bamse ta turen inn i et av flyene sammen med blant annet Matias Døsen Pontoppidan som så ut til å storkose seg selv om det ikke ble flytur opp i det blå.

Matias hadde også med seg apekatten sin som var blitt skadet og den ble tatt hånd om av Røde Kors sine folk.

– Den har en skade i armen, men nå har den fått på bandasje så nå er den blitt litt bedre, sa Matias til NyttiOs.com.

Leder i Os Røde Kors Nina Sælen, delte også ut boken «Mitt første leksikon om blodet» til ordfører Terje Søviknes og til Svein Døsen. Søviknes fikk også et eksemplar til Os Folkebibliotek.