Ny brannbil på plass

I dag kom brannvesenet sin nye stolthet til Os.


Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

I dag kom den nye tankbilen til brannvesenet i Os.

– Vi fikk den nye tankbilen i dag og skal ut på en liten prøvetur før bilen skal til Scania i Åsane for klargjøring, forteller varabrannsjef Arne Monsen til NyttiOs.com.

De nye bilen har en prislapp på 3 millioner kroner. Bilen har en vanntank på 10 000 liter og det er plassert en egen vannkanon på taket

– Vannkanonen på bilen blir viktig på skogbranner og ved trafikkuhell der tankbiler er involvert og hvor det kan være fare for lekkasjer, sier brannsjef Stein Gjøsund til NyttiOs.com.

Opplæring over helgen
Nå skal bilen på klargjøring hos Scania og så vil den være tilbake i Os på fredag. Mandag skal flere av amnnskapene i brannvesenet få opplæring på bilen.

– Vi skal ha opplæring på bilen med leverandøren tilstede oppe på Ulven på mandag, sier Arne Monsen.

Den nye bilen er for stor til å ha i garasjen på brannstasjonen og vil derfor bli plassert i den nye garasjen som er laget  i Vognhallen.

Bringe vann
Den nye tankbilen skal i første omgang gjøre en jobb på brannsteder, men den skal og kunne brukes til å levere vann med.

– Bilen som har en vanntank på 10 000 liter er selvsagt viktig for oss på et brannsted, ikke minst på steder som Hegglandsdalen, Sør Strøno og i Lysefjorden hvor vi ikke kan koble oss på vannuttak. Men bilen skal og kunne gjøre en misjon når det trengs å fylles opp brønner i Os, sier Gjøsund til NyttiOs.com.