Nå blir det bygging

Veidekke er på plass på Mobergsneset og forbereder bygging av de to første blokkene av boligprosjektet Os Sjøfront.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

I midten av august ble det klart at Veidekke hadde fått oppdraget med å bygge StorBergen sitt første byggetrinn på boligprosjektet Os Sjøfront.

Etter planen skulle arbeidet ha startet i september, men i disse dager rigger Veidekke seg til for å starte på første byggetrinn som etter planen skal stå ferdig sommeren 2012.

Se og: Oseana i siget

Omfattende arbeid
Første byggetrinn på Os Sjøfront på Mobergsneset består av to boligblokker med til sammen 41 leiligheter og kontraktssummen er på122,4 mill. kroner eks. mva.

Kontrakten Veidekke har fått omfatter også oppføringen av et parkeringsanlegg på 4100 kvadratmeter og en 6300 kvadratmeter stor kai, fundamentert på stålpeler.

Det skal gjøres mye arbeid på land både på Mobergsneset og andre steder i forbindelse med forberedelsene til det som skal bli den store kaien. Det blir og et omfattende arbeid å få ned alle pelene som skal sikre den store kaien.

Veidekke Entreprenør AS har også opsjon på å bygge de neste to tilsvarende boligblokkene på Os Sjøfront.

– Vi er glad for at arbeidet nå kommer i gang. Dette er et stort prosjekt, hvor vi har vært spesielt opptatt av samspillet mellom boligmiljøet og bygden. Vi tror nærheten til Osøyro, sjøen og kultursenteret Oseana som er under oppføring, utgjør en flott ramme rundt Os Sjøfront, sa Anne Gine Hestetun, administrerende direktør i StorBergen Boligbyggelag da det ble klart at Veidekke hadde fått oppdraget.

Flere leiligheter
Stor Bergen har solgt en god del av leilighetene i de to blokkene som nå skal bygges, men de har fremdeles flere for salg. De annonserer nå på sine nettsider med nytt møte for interessenter kommende tirsdag i