– Tenk forhandlinger nå

Ordfører Terje Søviknes ba søndag partikollegaer om allerede nå å tenke på hvem og hva man skal samarbeide med og om etter neste års kommunevalg.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

FrP’s Kommunalpolitiske Landskonferanse går i Bergen denne helgen.

Der benyttet Terje Søviknes søndag anledningen til å fortelle sine partifeller at det er viktig å tenke samarbeid med andre partier allerede nå med tanke på neste års kommunevalg.

– Det er viktig at vi nå tenker forhandlingsstrategi. Vi må sette oss noen klare og tydelige mål i hvert eneste lokal-  og fylkeslag for hva vi vil frem mot kommunevalget neste år, sier Søviknes.

– Vi må vite om vi vil i posisjon, hvem vi vil samarbeide med og deretter forberede oss på den mulige forhandlingssituasjonen vi kan komme i under valgnatten i september neste år. Når velgerne har gitt oss et mandat, må vi bruke det på best mulig måte i forhandlinger med andre partier – og det er da vi må være forberedt, fortsetter han.

Her kan du se intervju med Søviknes.

Søviknes mener det er viktig å bygge gode relasjoner, gjerne personlige, til de kandidatene man ønsker å samarbeide med.

– Hvis vi kjører med skylapper og bare er veldig tydelig FrP-ere, kan vi oppleves som vanskelige å samarbeide med. Vi må vise evne til samarbeid og til å ville inngå kompromisser, sier Søviknes.