Organisten var i byen

Et brudepar som skulle vies i Os kyrkje, kom til kirken og fikk melding om at organisten var på bytur.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

En misforståelse med tidspunkt gjorde at brudeparet ble stående på kirkegulvet uten musikk siden organisten var i byen. Å utsette vielsen var umulig. Bryllupsfesten og programmet for resten av dagen var for lengst avtalt og tidfestet, og kunne ikke vente, skriver BT.no.

Brudeparet ønsker ikke å kommentere saken til BT, men av brevene som brudeparet og brudgommens mor har skrevet til Bjørgvin bispedømmekontor etterpå, kommer det frem at kirkens ansatte skal ha opptrådt heller tafatte og rådville da det gikk opp for dem at vielsen måtte foregå uten orgelbrus.

Takket være bryllupsgjestene ble det likevel brudemarsj og musikk til salmene i kirken. Noter til brudemarsjen ble hentet frem, og brudgommens søstre satte seg ved pianoet slik at også den musikalske delen av vielsen kunne gjennomføres som planlagt.

I et av brevene skriver brudgommens mor til de ansatte i Os kirke at brudeparet i ettertid syntes det ble en veldig fin opplevelse og er takknemlige for det. Men hun skriver også:

– Jeg som mor, sårbar med «innsiden ut» en slik dag, opplevde vielsen gjennom et slør av kaos og tristhet, skriver hun.

Prosten i Os kyrkje beklager situasjonen som oppsto.

– På vegne av kirken beklager jeg veldig den kjedelige situasjonen som oppsto for brudepar og brudefølge, sier prosten i Midthordland, Margrethe Holmboe Askeland. Det var hun som viet brudeparet.