Hobie Cat er i vinden

Mange seiler i Os, men få har kastet seg på katamaranklassen Formula 18. Snart dukker en av de første Hobie Cat som er god for 25 knop opp på fjorden.  SE VIDEO!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Osingen Jarle Sørensen får sin nye Hobie Cat til våren og håper at flere følger på og vil begynne å seile den superraske båten her vest.

For fire år siden var det tre stykker i Norge som seilte katamaranklassen Formula 18. Nå er det over 30 av den superraske amerikanske båten Hobie Cat som er god for over 20 knop.


– Folk vil ha det gøy på vannet, og har oppdaget at det ikke trenger å koste all verden. Formula 18 gir ekstreme opplevelser til en lav kostnad. Det som er spesielt, er alle gode enskrogseilere som har fått øynene opp for denne klassen, ikke bare i Norge, men i resten av verden, forteller Kristian Ask til Seilas. Han selger Hobie Cat i Norge.

Klassen fikk NM-status i år og der deltok 22 norske båter mot 11 i fjor.

– Har bestilt en Hobie Cat
Interessen øker på Vestlandet også. Det er nå flere båter i Stavanger og i Haugesund og snart en på Os også.

– Vi har nå solgt en båt som skal til Bergen. Den blir liggende i Os Seilforening og kommer til våren, og det vil da være mulig med prøveseiling sammen med eieren for F18 interesserte seilere i Bergens området, forteller Ask.

Det er osingen Jarle Sørensen som har bestilt en Hobie Cat som han får til våren og han håper det skal være mulig å skape et miljø for denne båten her vest.

– Jeg har bestilt meg en Hobie Cat som er en fantastisk artig og rask båt å seile. Jeg får båten til våren og håper at det er flere som vil hive seg på og begynner å seile båten, sier Jarle Sørensen til NyttiOs.com.