Så var det slutt for Røde Kors huset

I dag gikk en av de flotteste gamle husene ved Os sentrum opp i røyk. SE BILLEDSERIE!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Like over klokken 09 i morges gikk varabrannsjef Arne Monsen opp i 2. etasje i den gamle distriktslegeboligen ved Os skule og tente på en del materialer opp etter en vegg. Bare sekunder etter sto flammene i taket og en intens varme slo i mot oss.

SE BILLEDSERIE FRA NEDBRENNINGEN AV HUSET!

Brannvesenet sendte inn tre røykdykkere etter en stund som fikk i oppgave å dempe brannen, noe de og gjorde på kort tid.

– Jeg er imponert over at de klarte å slå flammene ned så raskt, sier brannsjef Stein Gjøsund.

Det ble tent på nok en gang og så lot brannvesenet flammene råde og en epoke er over for det som har vært både legebolig, Røde Kors sitt hus og lokaler for mange typer arrangementer.

– Vi hadde avslutningsfest for tidligere brannsjef Klaus Helland i dette huset i 2003, forteller varabrannsjef Arne Monsen til NyttiOs.com.

Os dykkeklubb har hatt tilholdssted i det gamle huset i mange år.

– Jeg har vært mye i dette huset i forbindelse med dykkeklubben. Det er litt vemodig å se at det nå står i full fyr, men når det ikke har blitt vedlikehold på mange år, så var det dessverre den veien det måtte gå, sier Svein Rune Frantzen i Os brannvesen.

Der var en gode del skuelystne osinger som fant veien opp til Giskarvollen mandag formiddag for å få med seg nedbrenningen som vil ta litt it.

– Det ser ut til å være tømmervegger i huset og derfor vil det nok gå litt lenger tid å brenne ned dette huset enn for eksempel kafeen i Mobergsviko, sier varabrannsjef Arne Monsen til NyttiOs.com.

 

Én tanke om “Så var det slutt for Røde Kors huset”

Det er stengt for kommentarer.