Nå ryker Røde Kors huset til

Mandag er det defintivt slutt. Da tenner brannvesenet på det en gang så staselige Røde Kors huset. SE FLERE BILDER!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

 

Brannvesenet i Os har fått klarsignal til å brenne ned det gamle Røde Kors huset, men ville vente til det var høstferie ved Os skule like nedenfor før de tenner på.

– Mandag morgen setter vi i gang med øvelse for røykdykkerne våre oppe i Røde Kors huset. Vi kommer nok først til å tenne på og slukke mindre branner inne i huset og vil så tenne på i andre etasje og sende røykdykkere inn når det brenner godt for å gi de en prøve på dette, sier brannsjef Stein Gjøsund til NyttiOs.com.

Etter at øvelsene for røykdykkerne er unnagjort vil brannvesenet la huset brenne ned. De skal også ta garasjene og den gamle ambulansestasjonen ved siden av.

Den siste tiden har det blitt gjort en del arbeid på huset for å sikre noe av det som kan brukes. Noen stålplater er tatt ned fra ambulansedelen og skiferen på selve Røde Kors huset er tatt ned.

Etter at huset er brent ned skal det ryddes oppe på tomten som er blant de flotteste like ved Os sentrum.

– Kommunalteknisk vil sende gravemaskiner på plassen og rydde opp og fylle igjen slik at det er trygt og ferdes der i ettertid, sier brannsjef Stein Gjøsund til NyttiOs.com.