Sommerlig høstutstilling i Visningssenteret

Han har vært på Statens høstutstilling to ganger og har de siste månedene malt for fullt for å bli klar til utstillingen han åpner i Galleri YriOs i kveld.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Ronny Wasch (51) kommer opprinnelig fra Java, Indonesia og flyttet til Norge i 1976. Han har utdannelsen sin fra SHKD i Bergen i 1992 og har stilt ut på Statens høstutstilling to ganger (1996 og 1998).

De senere årene har jobbing på Compact på Søfteland og familieliv gått foran malingen, men takket være gode arbeidskolleger skal han nå stille ut i Galleri YriOs.

– Det var arbeidskollegaer av kunstneren som kom til meg og fortalte om de flotte bildene han maler. Jeg fikk hakeslepp da han senere kom innom og viste noen av arbeidene sine og fortalte om bakgrunnen. Den kvaliteten det er på kunsten hans er helt klart innenfor kriteriene til Norske Billedkunstneres Forening, sier Jarl Hugo Ljåstad ved Galleri YriOs til NyttiOs.com.

Ronny Wasch har i hele høst sittet og malt på de 25 bildene som han nå skal stille ut i galleriet i Visningssenteret.

I utgangspunktet var det meningen at bildene bare skulle henges opp på platen de er malt på, men kunstneren ville det annerledes selv om det ville bli dyrt.

– Han var innom Malerpaletten i Bergen og bestilte 25 passepartourer til bildene som ville ha kostet han mye penger. Mona og Rune ved Malerpaletten kjente igjen kunstneren tilbake til tiden da Ronny og familen kom til Norge og de ga han hele bestillingen gratis og var kjemepbegeistret over at han nå skulle stille ut på Os, sier Jarl Hugo Ljåstad.

Jarl Hugo Ljåstad ved Galleri YriOs er blitt så begeistret over arbeidene til kunstneren at han har planer om å få han med seg på utstillinger også andre steder.

– Det er en meget god kvalitet på arbeidene til Ronny som jeg har lyst at andre også skal få oppleve. Jeg har planer om å få han med meg til Galleri Rallaren i Odda, men også andre steder, sier Ljåstad.

Torsdag 7. oktober klokken 19 blir det åpning på utstillingen til Ronny Wasch som stiller ut 25 akvareløler med en sommerlig touch.