En drømmearena for de unge

Når høsten og vinteren setter inn er det mange foreldre i Os med poder som drar til Slettebakken for å benytte gratistilbudet Fysak allaktivitetshus. SE BILLEDSERIE!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Fysak allaktivitetshus ligger ved Slettebakken i Bergen kommune, men det er et tilbud til alle som bor både i Bergen og kommunene rundt.

Fysak har en stor skatehall med mange spennende elementer for alt fra nybegynner til proff. Hallen brukes også av ungdom på sykkel og rollerblades og det beste av alt, det er helt gratis å bruke den.

Klikk på bildet under for billedserie!

Fysak allaktivitetshus (Bergen) 3. oktober 2010

Ved siden av skatehallen er det også bordtennis, dans, klatring, skyting, kampsport akrobatikk og mye annet man kan drive med. Utenfor er der tre sandvolleybaner og der er basketkurv.

Se og: Skatefeber

Fysak sto ferdig i 2007 og siden oppstaren har hallen utviklet seg til å bli en aktiv møteplass for mange ungdommer i Bergen og omegn.

Søndagen da NyttiOs var nede ble hallen åpnet klokken 12 og de første timene var det ganske rolig, men etterhvert kom det mange ungdommer og det ble litt mer å holde styr på for skaterne.

På Fysak kan mor og far ta seg en matbit eller en kopp kaffe i kafeen mens ungene leker seg på huset, eller kanskje rett og slett hive seg ut i leken.

Her i Os er det etterhvert mange unge som driver med skating. Vi ser de daglig ved Irisgården, oppe ved Os Næringspark og på rampen på Kuventræ og Søfteland, men de har ikke noe sted å gjøre av seg når det regner eller er vinter.

Vognhallen har tak, men den kan nok bli rimelig kald vinterstid. Hva med Lidl bygget? Det kunne blitt plass der både til skatere og veldig mange andre sunne aktiviteter.

Fysak i Bergen er uansett et genialt tilbud som samler en del av den uorganiserte ungdommen og gir de et tilbud til å «brenne litt krutt» på en god måte.

Fysak er vel verdt et besøk. Ikke minst nå når høsten og vinteren setter inn.