– Ikke penger fra staten for 2011

Onsdag gikk kulturdepartementet ut og bekreftet at det ikke ligger inne penger til Oseana på statsbudsjettet for 2011.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Tidligere i uken kom antagelsene om at det ikke ligger inne penger som er søkt om til Oseana kunst og kultursenter for 2011. I stedet blir Oseana forbigått av USF Verftet i Bergen.

– Vi mener i Kulturdepartementet at USF Verftet er et hus med stor regional og nasjonal verdi og derfor har vi valgt å støtte de i et prosjekt som har lagt i emningen lenge, sier statssekretær Lubna Jaffery Fjell i NRK Hordalands ettermiddagssending onsdag.

Byggingen av Oseana ble satt i gang uten at statlig tilsagn var på plass mens andre prosjekter venter til pengene er på plass.

– Staten har aldri lovet Oseana penger på noe tidspunkt. Det finnes 38 prosjekter i statsbudsjettet som venter på statlig tilsagn. Ingen av disse har startet å bygge før staten har gått inn med penger, sier statssekretæren.

Når får Oseana penger fra staten?

– Jeg kan si her og nå at Oseana ikke får noen penger fra staten for 2011, avslutter statssekretær Lubna Jaffery Fjell til NRK Hordaland.

I uken kom det og frem at prisen på Oseana vil bli ca 14 millioner kroner høyere enn de 196 millionene som det har fært kalkulert med.

Når det nå er bekreftet at det ikke ligger inne 15 millioner kroner som det er søkt om fra staten for 2011, så  dreier det seg altså om en mangel på 30 millioner kroner.

– Det blir tøft å gå inn i prosjektets sluttspurt uten de statlige kronene vi har regnet med å få, sier ordfører Terje Søviknes.

Ordføreren har ikke penger i bakhånd.

– Ikke nå. Kommunestyret i Os får saken på bordet 26. oktober. Der må vi finne ut hvordan vi fortsetter den videre fremdriften, sa ordføre Terje Søviknes til Bergensavisen onsdag.