Kostnadssprekk for Oseana

Oseana kunst og kultursenter kommer til å bli dyrere enn 200 millioner kroner.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook


Oseana kunst og kultursenter skulle i utgangspunktet stå ferdig til en prislapp på 200 millioner kroner, men en kostnadssprekk gjør at det blir enda dyrere.

– Vi har fått en kostnadssprekk på Oseana, men jeg vil ikke gå ut med hvor mye det dreier seg om nå før vi har hatt møte i byggekomiteen onsdag og jeg går nok ikke ut med summen etter møtet heller siden dette skal opp som sak i kommunestyret 26. oktober, sier ordfører Terje Søviknes til NyttiOs.com.

Kan det komme flere slike sprekker før det står ferdig?

– Nei, nå går vi grundig i gjennom dette for å unngå at det skal skje, sier Søviknes.

Les og: Oseana formes (Se bilder)

NyttiOs.com kjenner til at det blant annet har dukket opp en del uforutsatte ting i forbindelse med byggingen som gjør at det blir dyrere.

– Det er rett at det har dukket opp noen utfordinger under byggingen som vil koste mer, men det er og andre faktorer som spiller inn, sier Søviknes.

Ikke fullfinasiert
6. oktober legges statsbudsjettet frem og da er håpet fra byggekomiteen at det skal ligge inne 15 millioner kroner til kunst og kultursenteret som det er søkt om.

Ved siden av dette jobbes det også aktivt med å få inn flere sponsorer som skal være med å gi pengene som fullfinansierer bygget som nå altså vil komme til å koste mer enn 200 millioner kroner.

I slutten av mars skal Oseana kunst og kultursenter uansett stå ferdig og 29 april til 8. mai er det planlagt en storstilt åpningsfestival for både osinger og tilreisende.