Båtmotorer dukket opp i Tyskland

Sist uke forsvant båtmotorer for flere hundre tusen etter et raid i Fusa. Nå er motorene dukket opp igjen i en polsk bil i Tyskland.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Natt til forrige tirsdag ble åtte påhengsmotorer til flere hundre tusen kroner stjålet i Fusa. Onsdagen dukket de opp igjen i en Ford Transit som ble stanset i den tyske byen Mukran, skriver bt.no.

– Bilen hadde kommet med fergen fra Trelleborg i Sverige. Tyske tollbetjenter fattet mistanke da det viste seg å være 13 påhengsmotorer i bilen. Kjennemerkene på motorene var filt vekk, forteller politioverbetjent Johannes Råen til bt.no. Han er del av gruppen som jobber med mobile vinningskriminelle i Hordaland politidistrikt.

Bilen ble kjørt av en 31 år gammel polsk statsborger. Han viste frem kvittering på at påhengsmotorene var kjøpt i Norge.

– Tollbetjentene gjorde en glimrende innsats og lot seg ikke lure. De sendte forespørsel til Norge. Det viste seg at åtte av motorene var de som ble stjålet i Fusa. De fem andre vet vi ennå ikke hvor stammer fra, men regner med at vi skal finne det ut, sier Råen til bt.no.

Den 31 år gamle polske statsborgeren er varetektsfengslet og vil bli begjært utlevert til Norge.

Politiet tror flere har vært med på tyveriet av de store tunge motorene.

– Ja, det må ha vært flere med på tyveriene og har håp om å pågripe flere, sier Råen.