Drømmereisen er blitt virkelig

I slutten av mai la Tore og Dina ut fra Os for å realisere sin store eventyrreise med seilbåten. Etter to og en halv måneds seilas er de nå i Portugal.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Tore og Dina Nordahl Pedersen kjøpte seg en 42 fots Bavaria seilbåt for noen år siden med mål om å en dag kunne legge ut på den store seilturen.

I fjor høst bestemte de seg for å runde av glassbedriften på Os og realisere drømmen om en langtur rundt i verden i seilbåten.

I slutten av mai la de ut fra Os og første stopp på turen var Skjerjehavn hvor de og traff andre som skulle ut på den store drømmeseilasen.

Fair Isle
I begynnelsen av juni la osingene ut fra Skjerjehavn mot Lerwick på Shetland hvor de ankom 2. juni. Etter noen dager gikk turen deres videre mot øyen Fair Isle hvor de ble tatt god i mot av folk som hadde møtt osinger før.

– Før vi reiste fra Os, hadde jeg en samtale med Erling Lunde fra Søre Neset.Han fortalte om sin dramatiske stranding på Fair Island i en storm under krigen. Han og en kamerat hadde på mirakuløst vis klart å komme seg i land i en vik på Fair Isle, noe som er vanskelig selv i godt vær. Erling Lunde og jeg var like opptatt av øyen begge to, så han ville sende en mail til Ian Best og fortelle at vi var på vei, skriver Tore Nordahl Pedersen på seilerbloggen deres.

På Fair Isle ble de tatt god i mot av Ian Best og konen da de klappet til kai og de fikk med seg noen begivenhetsrike dager før turen gikk videre til Skottland.

The Cavern Club
Kaledonia kanalen i Skottland møtte de også andre seilervenner som de reiste videre med gjennom Skottland og videre til Isle of Man og til Liverpool hvor Tore som Beatles frelst selvsagt fikk med seg et besøk på legendariske The Cavern Club.

Fra Liverpool tok Tore og Dina også en togtur til Leicester hvor de besøkte Linda og Alan. Linda skal være med Tore og Dina som mannskap på seilasen over Atlanteren senere i høst.

Tilbake i båten igjen gikk ferden videre mot Wales og syd England hvor de var i slutten av juli.

– Mye flott å se i Wales, bare så synd at været var dårlig, skriver de på bloggen sin.

De hadde ellers veldig mye kjølig vær på turen fra Norge og frem til England, men dette ble det endringer på etter noen dager over Biscaya.

Spania
I begynnelsen av august ankom Tore og Dina endelig La Coruna i Spania etter en flott seilas over Biscaya hvor det og ble møte med hval og delfiner som svømte ved siden av båten.

– Å krysse Biscaya ble en opplevelse. Tre døgn tok det oss i laber bris og nydelig vær. Delfinene gjorde alt de kunne for å lage show for oss. Vi hadde ikke trodd at det var så mye liv langt der ute i havet. Dina fikk seg et skikkelig sjokk da en kjempehval blåste ut rett ved siden av båten. Store flokker med delfiner besøkte oss flere ganger om dagen., skriver de på bloggen.

Uken i La Coruna ble brukt til strandliv, kulturopplevelser og gode måltider sammen med seilervenner før de nå er på vei mot nye mål i Portugal.

Få problemer
Så langt har Dina og Tore hatt en flott seilas med lite problemer. Litt ruskete seilaser på enkelte strekk, kjølig vær, forkjølelser om bord og litt småjusteringer på båten, men til gjengjeld mange hyggelige opplevelser på ferden som nå altså blir i varmere strøk.

Nå blir det seiling rundt i Portugal, Spania og Marokko for Tore og Dina sammen med andre båter som er ute på drømmeseilasen. I begynnelsen av november legger de til ved Kanariøyene før de to uker senere legger over Atlanteren hvor det blir en tre ukers seilas mot St.Lucia i Grenadinene.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s