Værekraft på NRK

Pål Winsents viste den rørende filmen Værekraft for et fullsatt Fjellheim på filmfestivalen i Os i 2009. Nå kommer filmen på NRK TV.


Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

På Winsents har gitt osinger flere sterke opplevelser med sine dokumentarer under WT Os Internasjonale filmfestival de senere årene.

I 2005 stilte han med dokumentaren«Jenta fra Oz» hvor vi fikk følge regissør Pål Winsents sin funksjonshemmede niese Christina fra hun var ni måneder til hun var ti år og gikk i femte klasse på Os skule som eneste elev med en psykisk utviklingshemming.

I 2007 kom han tilbake med dokumentarfilmen «Problembarna» som omhandler barnevernsbarn og da spesielt Linn Merethe og Erkki og deres historier.

Tilbake med Værekraft
I 2009 var Pål Winsents nok en gang tilbake på filmfestivalen i Os og denne gangen med filmen Værekraft som handler om Anne Margrethe Lund (39), som ble blind på begge øynene to år gammel på grunn av kreft. Og kreften rammet igjen da hun var ferdig utdannet musiker 27 år gammel.

Selv om Anne Margrethe Lund var alvorlig kreftsyk tenkte hun aldri på at det snart skulle være slutt. I stedet jobbet hun målbevisst med å få musikken sin på plate og med å holde foredrag for andre mennesker om Værekraft som hun var veldig opptatt av.

– De siste 12 årene har jeg vært gjennom mange lag av sorg, frykt og depresjon. Men dypt inne i smerten har jeg funnet min innerste kjerne. Den som ikke krever noe av meg, utover at jeg har en verdi i kraft av det å være menneske. Og ordet værekraft mener jeg er dekkende for den grunntonen et hvert menneske er i besittelse av. Værekraften har gang på gang båret meg tilbake til et aktivt og skapende liv, sa Anne Margrethe Lund før hun døde.

Vises på NRK
Onsdag 29. september klokken 22.30 kan du se den rørende filmen om Anne Margrethe Lund på NRK 2.

Filmen følger Anne Margrethe opp fra sofaen og ut i samfunnet med et ønske om å hjelpe andre til å finne sin værekraft. Hennes metode var gjennom å holde musikalske foredrag. Anne Margrethe rakk å gi ut debutalbumet «Chrushed Roses» før hun gikk bort 16. mai i fjor. Værekraft er en film om håp.