Jakter på mobile tyver etter båtraid

Verdier for flere hundre tusen kroner forsvant etter at det politiet tror er en utelandsk bande tok seg til rette natt til tirsdag.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Seks båter som hadde rekt på land var synet som møtte båthavneier Helge Ådland ved Holmefjord i går. Fem av båtene manglet påhengsmotor. Motorene er blitt klippet av og båtene gitt et spark ut i fjorden. To andre båtmotorer var også forsøkt stjålet i samme båthavn.

– Idyllen er brutt! Det er rett og slett for jævlig, men det kan du vel ikke skrive, sier en oppgitt eier av båthavnen, Helge Ådland til bt.no.

– Det er veldig lik fremgangsmåte som ble benyttet tidligere da noen polakker stjal påhengsmotorer i området, sier politioverbetjent Lars Erik Dalland til bt.no.

Politiet har igangsatt overvåking og andre spesielle tiltak i etterforskningen for å avsløre tyvene. Med på laget har de MVK Hordaland, den nye enheten for etterforskning av mobile vinningskriminelle i Hordaland politidistrikt.

– De må ha gjort grundig research, sier Ådland, som nå vil vurdere ulike sikkerhetstiltak sammen med de andre båteierne.

En liten lys varebil er blitt observert i området.

– For å få med seg disse påhengsmotorene må de ha hatt stor bil, så dette var nok de som var på rekognoseringen, sier han til bt.no.

De åtte påhengsmotorene var i størrelser fra 9,9 til 150 hk.

Tips til Fusa og Tysnes Lensmannskontor kan ringes inn på telefon. 56 58 20 00.