Oseana formes

Denne uken starter Os sjøfront salget av 200 båtplasser ved Mobergsneset og samtidig pågår arbeidet for fullt med Oseana kunst og kultursenter. SE NYE BILDER!

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Se flere bilder nederst på siden

I slutten av august var det kranselag for arbeiderne på Mobergsneset i forbindelse med at store deler av Oseana var tett.

Søndag pågikk det arbeid med å få på plass stillaser både på utsiden og innsiden av de store buede limtredragerne hvor nå arbeidet med fasaden skal i gang for alvor. Her kommer også det store solcellepanelet som skal gi strøm til Oseana.

– Vi er omtrent i rute når det gjelder fremdrift. Vi har ferdigstillelsesdato på selve byggearbeidene til 31. mars og åpningsdato 29. april. Dette betyr at vi ikke har mer enn tid og vei, men vi er opptimistisk i byggekomiteen og har lagt et løp som vi tror skal holde, sa Søviknes i slutten av august.

Det kan se ut som at det meste går sin gang når det gjelder byggingen av Oseana selv om finansieringen ennå ikke er på plass.

6. oktober legges statsbudsjettet frem og da er håpet fra byggekomiteen at det skal ligge inne 15 millioner kroner til kunst og kultursenteret som det er søkt om.

Og så spørs det da om man klarer å holde de budsjetter som er satt. Eller vil vi se at det til slutt koster mye mer enn 200 millioner kroner?

I slutten av mars skal Oseana kunst og kultursenter uansett stå ferdig og 29 april til 8. mai er det planlagt en storstilt åpningsfestival for både osinger og tilreisende.

200 båtplasser
Til uken legger Os sjøfront ut båtplasser ved den nye moloen for salg og prisen starter på 160 000 kroner for de rimeligste og ca 260 000 kroner for de dyreste.

Totalt er det planlagt 200 nye båtplasser i forbindelse med den nye moloen og byggeprosjektet til Os sjøfront. Det blir også 20 gjesteplasser.

Om kort tid setter også entreprenør i gang arbeidet med å tilrettelegge for de to første boligblokkene som skal bygges på Mobergsneset i regi av Os sjøfront.

Utfyllingsarbeidet borte med Os havn mellom moloen og veien bort til Mobergsneset ble satt i gang sist uke.