En vakker oase

En liten spasertur utenfor Os sentrum finnes en oase som virkelig gir ro i sjelen på finværsdager.

Bli tilhenger av NyttiOs på Facebook

Hagen på Moldegaard er velstelt og skjuler mange fine «skatter».

Moldegaard som ligger like utenfor Os sentrum med utsikt over Bjørnefjorden har vært i eie av mange staselige personlighetergjennom tidene.

Ola Molda var den siste Os-bonden på Moldegaard. Omkring 1610 solgte han til presten Samuel Loss. Siden har gården stort sett vært i stormannseie. Slektsnavn som Wrangell, Schelderup, Pritzler, Meidell, Heidberg og Leganger har vært knyttet til eiendommen før Mowinckel og Reksten.

I dag er eiendommen tilgjengelig for osinger og andre som går på tur fra Os, over Lyngheim, Solstrand hotell og bad og mot Bjånes. Hagen blir brukt til både kommunale og private arrangement.

Stallmestergaarden er en egen restaurant på Moldegaard hvor det er stor aktivitet hele året.

Mange velger å legge bryllupet sitt til serveringsstedet og på fine dager blir gjerne noe av markeringen lagt til den flotte hagen. Det er også populært å bruke hagen som kulisser til bryllupsfotografering.

På eiendommen ligger det også en egen stall hvor Moldegaard Ryttersportsklubb holder til med sine aktiviteter.

Trenger du en liten pause fra mas og stress, er det vel verdt å ta rusleturen fra Os sentrum og til Moldegaard, og etter en liten pause kan du for eksempel gå videre til Smievågen som er blitt rustet opp i vår og sommer.